Iedereen heeft recht op loonheffing. De heffing wordt in vele gevallen automatisch toegepast door de werkgever. Is dit niet het geval, dan kan je deze zelf aanvragen via de belastingdienst of werkgever. In sommige gevallen kan het ongunstig zijn om de loonheffing aan te vragen, of is het zelf niet mogelijk. Hieronder worden de mogelijkheden besproken.

Automatische loonheffingskorting

De meeste werknemers ontvangen automatisch loonheffingskorting van hun werkgevers. Hier hoeven zij verder geen formulieren voor in te vullen. Naast deze algemene korting zijn er ook nog 12 andere waarvoor werknemers in aanmerking kunnen komen. De korting die je ontvangt is afhankelijk van je inkomen, leeftijd en je fiscale partner. De loonheffingskorting die je maximaal kan ontvangen is €2.033 wanneer je 65 of jonger bent.

Ook voor ondernemers is er een regeling beschikbaar. De loonheffingskorting is dan te verrekenen met de winst die wordt gemaakt door het bedrijf.

Loonheffing voor studenten

Ondanks de zorgtoeslag en studiefinanciering krijgen studenten ook loonheffing op hun bijbaantje. Wanneer ze meerdere bijbaantjes hebben wordt er loonheffingskorting vergeven op het baantje waar het meeste inkomen mee wordt verdiend. De overheid doet dit om studenten te stimuleren te gaan werken naast hun studie.

Voor studenten is er ook een speciale regeling die het mogelijk gemaakt om de loonheffing om het kwartaal te laten uitkeren. Wanneer je dit wilt, moet je voldoen aan een aantal criteria van de belastingdienst. Deze zijn te vinden op de site van de overheid.

Loonheffingskorting op meerdere banen

Het is niet mogelijk om loonheffingskorting te ontvangen op meerdere banen. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer je meerdere part-time baantjes of bijbaantjes hebt. Er wordt in deze gevallen alleen loonheffing geheven op de baan met het hoogste inkomen. Dit kan je zelf opgeven en wordt anders achteraf bepaald door de belastingdienst, vaak krijg je dan een extra bedrag terug.

Geef je niks door en ontvang je twee of meerdere keren een loonheffingskorting, dan krijg een brief van de belastingdienst. In deze brief wordt een bedrag vermeld dat moet worden betaalt omdat de betreffende persoon niet genoeg belasting heeft betaald.

De loonheffingskorting als spaarpot

Je kunt er ook voor kiezen om geen loonheffingskorting te ontvangen. Dit moet je doorgeven aan je werkgever of de belastingdienst. Je kan het systeem dan gebruiken als een soort spaarpot. De belastingdienst stapelt de korting die je hoort te ontvangen op en stort deze een keer per jaar naar de desbetreffende persoon.

Loonheffingskorting toepassen of niet?

Wanneer je werkgever nog geen loonheffingskorting heeft toegepast kun je er zelf voor kiezen om dit toe te passen of niet. Je kunt dit doen via de website van de belastingdienst. Hiervoor heb je een DigID nodig. Deze kan je aanvragen via het internet of bij het gemeentehuis. Het DigID is te gebruiken voor alle online diensten van de overheid.

Mocht het zijn dat je geen DigID wilt gebruiken dan je kiezen voor de traditionele manier; het bezoeken van het gemeentehuis. Naast het zelf aanvragen van de loonheffingskorting, kun je deze ook doorgeven aan je werkgever. Deze kan het vervolgens doorgeven aan de belastingdienst zodat het verwerkt wordt.